Prijavite se na radionice vezenja i naučite vještine koju su obožavale naše bake: Radionice vodi Ivana Jurmanović Dandić

vezenja
Foto: Lucija Tomić

Pučko otvoreno učilište organizira radionice vezenja pod nazivom “Vez-zen”. Radionica će se održavati ponedjeljkom u 18.30 sati u Učionici 101. Cijena po radionici iznosi 10 eura.

Na radionici će polaznici naučiti jednostavan vez za koji nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo niti predznanje u vezenju i može ga naučiti svatko.

Radionice vodi Ivana Jurmanović Dandić, koja stoji iza brenda “Veravi”. Polaznici će dobiti  sav potreban materijal i topli napitak.

– Veza između vezenja i mentalnog zdravlja nije ništa novo. U vrijeme kada jurimo, kada smo sve manje prisutne je vrijeme kada se s puno nježnosti trebamo brinuti o svojem fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Kada smo koncentrirane na kreativan rad, kao što je vezenje, smanjuje se razina hormona stresa.

Ponavljajući, ritmični pokreti tijekom vezenja stvaraju stanje zadovoljstva i usredotočenosti. Upravo je vezenje način da se povežemo s nečim instinktivnim i plemenitim, baš kao što su to radile naše bake i mame – poručuju iz Pučkog učilišta.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare