HNK Gorica danas gostuje u Osijeku: Može li Sopićeva momčad nakon Maksimira ugodno iznenaditi i u Gradskom vrtu?

Sopićeva momčad marljivo trenira / Foto: HNK Gorica

Sopićeva momčad danas će u 15 sati istrčati na travnjak Gradskog vrta protiv Osijeka koji je, naravno, uvjerljiv favorit u ovoj utakmici 19. kola HNL-a. Gorica, međutim, nije otišla u Slavoniju s bijelom zastavom budući se ekipa diže, a i posljednji neočekivani remi u Maksimiru protiv Dinama daje igračima i navijačima razloga da vjeruju u još jedno čudo.

– Imali smo dovoljno vremena za pripremu utakmice u Osijeku, nadamo se povoljnijim vremenskim uvjetima, makar su to stvari na koje ne možemo utjecati. Imamo više igrača na raspolaganju, iako su neki kartonirani, ali cilj je isti kao u utakmicama protiv Varaždina i Dinama, a to je da idemo po bodove – kazao je trener Gorice Željko Sopić.

U dvije službene utakmice nastavka sezone, onoj zaostaloj protiv Varaždina i već spomenutoj s Dinamom, Gorica nije postigla pogodak. Neefikasnost je kronična boljka koja muči klub iz Velike Gorice čitavu sezonu. Sopićeva momčad je u 18 susreta postigla samo 11 pogodaka. Može li se to promijeniti?

– Na Maksimiru nismo postigli pogodak zbog kvalitete Dinama i jer nam nisu dopustili da stvorimo previše prilika. Protiv Varaždina su dečki dali sve od sebe, nažalost neke prilike nismo iskoristili, ali zadovoljni smo načinom na koji smo odigrali i karakterom koji su dečki pokazali na terenu. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati više znanja i sreće da bi mogli osvojiti i tri boda – rekao je Sopić.

Dok je Gorica u nastavak sezone ušla s bitno promijenjenim igračkim kadrom i to na bolje, Osijek je oslabljen u odnosu na jesenski dio. Na Gradskom vrtu više ne stanuju Laszlo Kleinheisler i Dion Drena Beljo, dvojac koji je ove sezone zajedno postigao 14 golova od Osijekovih ukupno 30. Uz njih, na osječkom golu više ne stoji reprezentativni vratar Ivica Ivušić.

Dojučerašnji Osječki trojac – Slavko Bralić, Vinko Petković, Kristian Fućak – na posudbi je upravo u Gorici.

Sve te promjene u igračkom kadru, međutim, same po sebi ne znače gotovo ništa. Pravi odnos snaga vidjet će se danas na terenu.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare