U teškim snježnim uvjetima maratonci iz Maraton kluba opet su bili najbolji na Samoborskoj zimskoj trail ligi

maratonci
Foto: MK Velika Gorica

Iza goričkih maratonaca još je jedan uspješan vikend. Pokazali su da mogu biti najbolji i u najtežim uvjetima. U 9. kolu Samoborske zimske trail lige, održanom u subotu na zasniježenim obroncima Samoborskog gorja, članovi Maraton kluba Velika Gorica opet su bili sjajni.

U nedjelju su sudjelovali na zimskom polumaratonu u Varaždinu gdje je nastupilo četvero članova kluba.

– Zbog puno napadalog snijega dugačka staza od 15km bila je neprohodna pa je svih stotinjak trkača nastupilo na kraćoj 8-kilometarskoj stazi. U teškim uvjetima probijanja po snijegu bilo je više hodanja i puzanja nego trčanja, no to su čari traila, i to je odgovaralo velikogoričkim trkačima koji su skupili najviše bodova dosad. Osim što je bila najbolja u ovom kolu, ekipa MKVG drži nadmoćno prvo mjesto u ekipnom poretku, dva kola prije kraja – objavili su iz kluba.

Najbolji pojedinačni nastup imali su brat i sestra Matej i Vedrana Janjić, osvojivši drugo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji trkača duge staze. Jasna Mikulić bila je treća među ženama, a Hrvoje Mikulić šesti među muškima. Bodove za ekipu još su osvojili Kristina Terzić (10.), Marijan Malčević (12.) i Goran Novak, koji je ozlijeđen istrčao tešku stazu i stigao posljednji, no sa svojih skromnih ali bitnih pet bodova doveo je MKVG na prvo mjesto.

maratonci

Dan poslije, u nedjelju, dio maratonaca otrčao je grupni trening dužine od 30 kilometara, u sklopu priprema za skorašnji Splitski maraton, na kojem će Maraton klub nastupiti  u brojnom sastavu.

Dio ekipe je pak u nedjelju sudjelovao na Varaždinskom zimskom polumaratonu. Najbolje plasirana bila je jedina predstavnica Jasminka Zvonar, koja je utrku završila za 1:46:35 te zauzela pobjedničko postolje u kategoriji Ž55.

Muški predstavnici su se držali zajedno u grupi pa su svi prošli ciljem unutar jedne minute razmaka. Tu su bili Darko Kovač (2:01:55), Zvonimir Migić (2:02:29) i Dario Gustetić (2:03:09).

maratonci

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare