Žena dobila mail o povratu poreza pa ostala bez nekoliko tisuća eura: Prevarantima poslala broj tekućeg računa

povratu
Ilustracija: Pixabay

Bez nekoliko tisuća eura ostala je 29-godišnjakinja iz Vojnića kojoj je s tekućeg računa novac ukrala za sada nepoznata osoba. Kako javlja policija, 29-godišnja žena dobila je na e-mail lažni poziv od porezne uprave da može ostvariti povrat novca ako se poveže na link koji joj šalju.

Ona je povjerovala da će povezivanjem na ponuđenu poveznicu ostvariti pravo povrata novca te je na poveznicu upisala broj svog tekućeg računa i podatke za pristup Internet bankarstvu. No, ubrzo je vidjela da je s njezinog računa skinut iznos od više tisuća eura.

Iz Porezne uprave poslali su priopćenje kojim upozoravaju građane da su zadnjih dana zaprimili veliki broj prijava o lažnim porukama​ u​ kojima se od​ porezn​ih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat.

– Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka.

​Molimo da se navedeni mailovi brišu, te da se s oprezom postupa sa​ sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti – savjetuju iz Porezne uprave.

Za izbjegavanje budućih neugodnosti savjetuju da se ne daju lozinke i računi drugim osobama ili servisima; promjena svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis; uvijek biti na oprezu kome se šalju povjerljive poruke ili podaci te treba biti oprezan pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.

 

​​

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare