Učenica Noa Petak iz Kumičića za uspjeh na državnom natjecanju dobila novčanu nagradu od Zagrebačke županije

noa
Foto: Zagrebačka županija

Noa Petak, učenica osmog razreda OŠ Eugena Kumičića dobila je novčanu nagradu od Zagrebačke županije za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju znanja iz hrvatskog jezika.

– Natjecanje se održavalo prošle godine u svibnju u Zadru, a u konkurenciji sedmih razreda natjecalo se 26 učenika iz cijele Hrvatske. Natjecanje je bilo dosta teško, tražilo se puno dodatnog gradiva, ali na kraju se pokazalo da se isplatilo vježbati i dobro pripremati s mentoricom Antoninom Briševac – kazala je Noa dodavši da bi ove jeseni voljela upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu.

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Zagrebačke županije, njih 215 koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. osvojili jedno od prva tri mjesta na predmetnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te njihovih 103 mentora u sljedećih nekoliko dana u školama čeka iznenađenje iz Zagrebačke županije. Županija će ih nagraditi s poklon bonovima u protuvrijednosti od 133 eura, 93 eura i 66 eura. Troje učenika i jedan mentor tim su povodom danas bili na prigodnom prijemu u Zagrebačkoj županiji.

“Županija se ponosi svojim talentiranim i uspješnim učenicima”

Uputivši čestitke, zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

– Nagrade, priznanja i medalje s državnog natjecanja posebnog su sjaja! Vaš rad, marljivost i ustrajnost u tome da ostvarite sjajne rezultate Zagrebačka županija prepoznaje i nagrađuje niz godina – rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši mentorima na vremenu i trudu koje posvećuju radu s učenicima pripremajući ih za državna natjecanja.

U ime svih mentora dobitnika ovogodišnjih nagrada Zagrebačke županije, na prijemu se zahvalio Goran Jurković, profesor saksofona u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

– Zahvaljujem Županiji koja nas redovito prati i nagrađuje naše uspjehe, i učenike i mentore. Ova nagrada nam puno znači, ne samo u financijskom smislu nego i u smislu da vrednujete naš trud i zalaganje – istaknuo je Jurković.

Inače, u protekloj školskoj godini od ukupno 215 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije, 101 učenik je osvojio prvo mjesto, 41 učenik drugo, a 73 učenika treće mjesto, izvijestili su iz županije.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare