Velikogoričane uznemirila snažna detonacija: Buka se može ponoviti još koji put. Doznajemo o čemu se radi.

detonacija
Foto: Gorica.info

Jaka detonacija uznemirila je brojne Velikogoričane jutros oko 10.30 sati. Iz Ministarstva obrane javljaju kako su u tijeku planirani letovi iznad Zagreba i Zagrebačke županije, zbog čega je nastala snažna i kratkotrajna buka.

-U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u utorak 31. siječnja od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida – izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Ministarstvo obrane najavilo je da se probijanje zvučnog zida očekuje tijekom probnih letova na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Do probijanja dolazi na visini od 10.000 do 14.000 metara.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – navode u priopćenju.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare