Na Badel barmen junior cupu sudjelovale učenice Srednje strukovne škole: Sara Slade osvojila treće mjesto

barmen
Foto: FB Srednja strukovna škola Velika Gorica

Učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica zanimanje konobar sudjelovali su na 3. Badel barmen junior cupu. Pod mentorstvom stručne učiteljice Sanje Gršetić učenice 2. h i 3. h razreda Sara Slade, Laura Kos, Matea Štimac i Aleksandra Kos natjecale su se u tri discipline: priprema i izrada duge i kratke barske mješavine te flair. Sara Slade je osvojila treće mjesto u disciplini najbolja kratka barska mješavina, objavili su iz škole.

U disciplini priprema i izrada kratke barske mješavina sudjelovale su Sara Slade i Aleksandra Kos. U disciplini priprema i izrada duge barske mješavine sudjelovale su Laura Kos i Matea Štimac.

– Uz samo natjecanje održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva. Radionice, sajam i natjecanje zamišljeni su tako da sudjeluju škole iz Hrvatske te škole gosti iz regije, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanje pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole – poručuju iz škole.

Badel barmen junior cup organiziralo je Ugostiteljsko-turističko učilište iz Zagreba. Na međunarodnom natjecanju sudjelovala su 53 natjecatelja iz 27 škola.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare