Ministar obrane Mario Banožić uručio osmorici budućih zrakoplovnih tehničara ugovore o stipendiranju

tehničara
Foto: MORH/ F. Klen

Osmorici učenika Zrakoplovno tehničke škole “Rudolfa Perešina” ministar obrane Mario Banožić uručio je ugovore o stipendiranju. Učenici se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara i nakon završetka školovanja čeka ih posao u vojsci.

Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane Banožić kazao je kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, objavili su iz MORH-a.

– Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – poručio je Banožić.

Foto: MORH/ F. Klen

Istkanuo je kako je Vlada odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima koji su postali stipendisti Ministarstva obrane istaknuvši kako je siguran da služenje Hrvatskoj vojsci predstavlja veliku čast ovim mladim ljudima.

Ravnatelj Šarac je Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dodijelio zahvalnice za uspješnu suradnju.

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.

Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

tehničara
 Foto: MORH/ F. Klen

 

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare