Počelo finalno širenje poslovne zone Meridan 16: Stižu nove tvrtke i nova zapošljavanja

poslovne
Foto: Gorica.info

Za jednu od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj – Meridian 16, nakon procvata poslovanja u proteklom razdoblju, priprema se nova faza razvoja u kojoj će biti dostupno još oko 300.000 novih kvadrata.

Radi se i na digitalizaciji zone, dok dio investitora u njoj ‘zahuktava’ svoje projekte s ciljem proširenja logističkih i skladišnih prostora za postojeće, odnosno nove korisnike, sve u skladu sa zelenim smjernicama zone, piše Poslovni dnevnik.

Jedan od primjera je projekt koji se priprema kroz širenje suradnje Kamgrada i Atlantic Grupe započete prije nekoliko godina s objektom logističko-distributivnog centra u vlasništvu ovog građevinara, a u najmu Atlantica. Nastavkom aktivnosti ističe se još jedan investitor u zonu – Log Expert, jer tijekom godine počinje gradnju dodatnih skladišnih prostora.

poslovne

Poslovanje Meridiana 16 vodi direktorica Ivana Bakunić koja podsjeća da ukupna veličina zone iznosi oko milijun m2, kao i da je upravo zbog veličine njezin razvoj podijeljen u tri faze. Nakon realizacije prve dvije, developer projekta – Meridian 16 Business Park, trenutno je, kaže, u pripremi razvoja treće – posljednje faze.

U sklopu nje već je krenula gradnja budućeg objekta korisnika Rhea koji je jedini ovlašteni zastupnik američkog UPS-a, na površini zemljišta od oko 15.000 m2, investitora Kamgrad Objekti, po istom modelu najma što je drugi takav projekt unutar Kamgrada.

– Zona je doživjela procvat proteklih nekoliko godina, a imajući u vidu nedostatak kvalitetnih postojećih skladišno-logističkih prostora praćeno poremećajima u globalnim opskrbnim lancima te porastom e-trgovine. Trenutno je u zoni zaposleno oko 1000 ljudi te će tijekom 2023. biti uveden i javni autobusni prijevoz.

poslovne

U planu je i gradnja centralnog objekta – M16 Centra, u kojem bi se nalazili uslužni sadržaji za korisnike i posjetitelje, kaže Bakunić, dodajući kako treba još sagraditi dodatnu prometnicu s infrastrukturom kako bi treća faza mogla u cijelosti biti dovršena, a Grad Velika Gorica u postupku je realizacije.

Uskoro će gradnju svojih objekata započeti i Centar toplinske obrade na površini zemljišta od oko 10.000 m2, zatim AGS Zagreb na površini zemljišta od oko 5000 m2 te In Time na površini zemljišta od oko 24.000 m2. U postupku su ishođenja dozvola za svoje objekte i investitori Tahograf te Prahir. Također, ove godine bit će proširen i navedeni objekt Atlantica na dodatnih 10.000 m2 zemljišta, a koji je u vlasništvu Kamgrad Projekta.

Sam projekt razvoja ove poslovne zone započeo je još 2009. vizijom austrijskih privatnih investitora koji su osnovali SPV društvo Meridian 16 Business Park.

 

 

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare