Upaljen narančasti meteoalarm: Vjetar izaziva kaos i ruši stabla u raznim dijelovima Zagreba, Velika Gorica zasad pošteđena

oluja nevrijeme vjetar
Opasnost od vjetra traje danas do 18 sati / Arhivska fotografija: Marta Horvat

Narančasti meteoalarm upaljen je za Veliku Goricu, šire područje Zagreba i sjeverozapadnu Hrvatsku. Razlog je olujni vjetar koji čitavo subotnje prijepodne stvara kaos u dijelovima Zagreba, ali i širom Hrvatske.

Evo upozorenja DHMZ-a za naše područje:

Olujni udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, osobito u Međimurju i Podravini. Najjači udari vjetra 65-95 km/h BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Večernji list javlja o ulicama zatrpanima srušenim stablima i granjem u glavnom gradu. U Ulici Darwina Charlesa na zagrebačkoj Peščenici palo je stablo na autu koje je bilo u vožnji, no nema ozlijeđenih. Stablo je palo kod Saloona pa je zatvorena cesta na Tuškancu. Vjetar je rušio stabla i u zapadnom dijelu grada, na Trešnjevci.

Zagrebački vatrogasci su preplavljeni pozivima građana koji ih zovu u pomoć da otklone posljedice jakog vjetra.

Oko 11 sati nazvali smo JVP Velika Gorica kako bi saznali kakvo je stanje na velikogoričkom području. Prema riječima dežurnog poziva praktično nema. Samo je s jedne kuće na našem području vjetar odnio lim,a  to su gorički vatrogasci brzo riješili.

No, narančasti meteoalarm za naše područje je, za sada, na snazi danas do 18 sati. Stoga treba i dalje biti oprezan na otvorenim prostorima.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare