HNK Gorica glatko izgubila bitnu utakmicu: Šibenik pokazao ne baš zainteresiranim domaćinima kako se bori i pobjeđuje

hnk gorica šibenik
HNK Gorica osramotila se u utakmici protiv Šibenika koju je glatko izgubila s 0:3 / Foto: Gorica.info

HNK Gorica morala je dobiti nedjeljnu utakmicu kako bi se približila Šibeniku na samo bod zaostatka. No domaći igrači kao da nisu shvatili značaj utakmice, za razliku od Šibenčana koji su se borili i na kraju pobijedili s 3:0. A najvažnije je da su pobjegli Gorici na teško dostižnih sedam bodova razlike.

Zubato sunce i vjetar koji je prodirao u kosti kao da su više odgovarali Šibeniku. Nije Gorica bila bez šansi, ali sve je to djelovalo mlako. Šibenik se, pak, postavio čvrsto, a igrači su bili “nabrijani“. Očito je i trener gostiju Damir Čanadi taktički nadmudrio domaćeg Željka Sopića.

Gorica je imala 53% susreta loptu u svojim nogama i uputila je ukupno 26 udaraca od kojih je 6 završilo unutar okvira gola. Isto toliko udaraca unutar okvira uputili su gosti, ali su na kraju tri lopte završile iza leđa Ivana Banića.

Najbolji igrač na terenu, prema Sofascoreu, bio je gostujući vratar Lovre Rogić koji je dobio 8.4, a iza njega je dvostruki strijelac Duje Čop s 8.0. Najlošiji na terenu bio je vratar Gorice Banić sa samo 6.0.

Navijače Gorice najviše bi trebao brinuti odnos prema igri. Upravo zbog toga se sedam bodova zaostatka nakon današnje utakmice sa Šibenikom čini nenadoknadivo. Da, do kraja prvenstva je još 16 kola, u igri je još 48 bodova, ali s ovakvom igrom HNK Gorica će teško ijedan upisati na svoj račun.

Sljedeća utakmica je u nedjelju, 12. veljače, kada HNK Gorica gostuje na Rujevici kod Rijeke.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare