Utakmica istine za HNK Goricu: Iako je do kraja prvenstva još jako puno, današnji susret sa Šibenikom je “biti ili ne biti“

gorica šibenik
Gorici, statistički gledano, Šibenik “leži“. No statistika se ponekad ne dokaže na terenu / Foto: Gorica.info

Utakmica istine za HNK Goricu danas se igra na velikogoričkom Gradskom stadionu. U goste stiže Šibenik, pretposljednji na tablici HNL koji Goričanima trenutačno bježi četiri boda. Pobjedom Gorica bi stigla na samo bod zaostatka. Svaki drugačiji ishod današnje utakmice stavio bi Goricu u još teži položaj nego se trenutačno nalazi – ispadanje iz lige bilo bi sve bliže.

No, Gorica se ne može niti smije predati malodušju. Pobjeda je jedina opcija za momčad Željka Sopića koja je, uvjereni smo, kvalitetnija od gostiju iz Šibenika.

– Očekuje nas takozvana utakmica “šest bodova” s glavnim konkurentom za opstanak. Mislim da potpuno spremni ulazimo u tu utakmicu i učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat i uzmemo sva tri boda – istaknuo je Sopić najavljujći utakmicu.

Šibenik je ovog tjedna napravio novu promjenu na mjestu trenera – otišao je Mario Cvitanović, a vratio se Austrijanac Damir Čanadi. Šibenik je jedna od onih momčadi koja “leži“ Gorici. Dosad su međusobno odigrali 20 službenih utakmica u prvoj i drugoj ligi te u kupu. Goričani imaju 9 pobjeda, 8 utakmica završilo je neriješeno, dok je Šibenik pobijedio tri puta.

No, kako statistika može biti varljiva pokazuju posljednje tri utakmice koje su odigrane u ovoj sezoni. Dvije su završene neriješeno, a u posljednjoj, onoj u Kupu, pobijedio je Šibenik (2:0).

Posljednja prvenstvena odigrana je početkom lanjskog listopada u Šibeniku, a tada je Gorica teško oštećena brojnim previdima suca Frana Jovića. Jović je relativno mirnu utakmicu svojim histeričnim vađenjem kartona doveo na rub incidenta i samo zahvaljujući prisebnim igračima Šibenika i Gorice to se nije dogodilo. Na kraju je završilo 1:1.

Utakmica istine počinje točno u 15 sati. Jedino što je danas sigurno jest da će na stadionu vladati prave zimske temperature tek nešto više od ništice. Zapuše li još na to hladan vjetar, izgledat će kao da je živa na termometru ipak ostala ispod nule. Bez obzira na to Gorici treba pomoć navijača. Dobro ručajte, utoplite se i dođite na Gradski stadion!

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare