Društvo žena Velika Mlaka obilježilo 50 godina djelovanja koje su posvetile dobrobiti svoga mjesta

društvo
Foto: FB Društvo žena Velika Mlaka

Društvo žena Velika Mlaka održalo je u subotu 50. redovitu godišnju sjednicu Skupštine. Društvo žena Velika Mlaka, nasljednik Aktiva žena Velika Mlaka, zahvaljuje svojim vrijednim članicama koje već pet desetljeća djeluje na dobrobit svog mjesta i Turopolja.

Na Skupštini je istaknuto kako su osobito ponosne na članice koje su u udruzi praktički od početka njezina postojanja, a koje su i danas bezrezervna podrška. Također ogromnu snagu Društvu daju i članice koje su se priključile ne tako davno, kao i one koje će nam se priključiti ubuduće. Svim djevojkama i ženama dobre volje iz Velike Mlake i Velikog Polja vrata naše udruge su širom otvorena – poručile su članice Društva Velika Mlaka.

Društvo je dosad imalo četiri predsjednice: Mlačanke Ivanku Krilčić, potom najdugovječniju i najupečatljiviju Đurđu Havidić, koju je naslijedila Marija Krilčić, a danas ga vodi Ivana Andrić Penava iz susjednog Velikog Polja.

U Upravnom odboru su uz predsjednicu Društva Sanja Rožić Tomić (dopredsjednica), Monika Adžaga (blagajnica), Tereza Gelo (tajnica) i Milka Naglić (članica), a u Nadzornom odboru Marija Krilčić, Lidija Pocrnić i Sanja Rajković.

Članice društva posebno su zahvalile KUD-u i Nikoli Žugaju koji su im i ovaj put ustupili svoje prostorije kako bi se sastale.

Članice su nosile odjeću crvene boje kako bi obilježile Dan crvenih haljina čiji je cilj prevencija moždanog udara kod žena.

– Time smo htjele podsjetiti naše mještanke i mještane da čuvaju svoje zdravlje, jer je ono, uz drage nam ljude, najvažnije – poručuje vrijedne Mlačanke.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare