Policija uhitila i prijavila sedmoricu lopova koji su ukrali bakar vrijedan 20.000 eura

bakar
Foto: Pixabay/Policija

Policija je uhitila i nakon kriminalističkog istraživanja prijavila Općinskom državnom odvjetništvu sedmoricu lopovu koji su krali bakar čija se vrijednost procjenjuje na oko 20.000 eura.

Lopovi su slučajno otkriveni kada je policija 1. veljače oko 20 sati u mjestu Prekopa na glinskom području zaustavila vozilo sisačkih registracija. Automobil je bez položenog vozačkog ispita vozio 29-godišnjak dok su se u vozilu nalazili 26-godišnjak i 28-godišnjak.

Pregledom vozila policajci su u prtljažniku otkrili kolutove bakrenih vodiča. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su tog dana, oko 18 sati u Ulici Svetog Križa u Glini, provalili u skladište poduzeća i ukrali bakreni materijal. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su neki od njih u noći s 25. na 26. veljače prošle godine u Ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon i ukrali 1249 kilograma bakra.

Nadalje, 14. ožujka prošle godine u Ulici Braće Kavurić u Sisku njih četvorica su provalili u krug tvrtke i ukrali sedam bakrenih šinja, a početkom srpnja prošle godine ponovo su provalili u istu tvrtku i ukrali 12 bakrenih šinja.

Njih trojica su u noći s 2. na 3. rujna prošle godine u Ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon i pokušali ukrasti bakar, izvijestila je policija koja sve osumnjičene tereti za kaznena djela teške krađe.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare