Gorička atletska senzacija: Nina Vuković na seniorskom mitingu istrčala treći rezultat u Europi na 600m

nina
Nina s rukovoditeljem natjecanja Sinišom Cikom / Foto: Atletski klub Zagreb

Velikogoričanka Nina Vuković istrčala je u nedjelju na seniorskom mitingu na Zagrebačkom velesajmu senzacionalni rezultat na 600 metara u vremenu od 1:27,45 što je stavlja na treće mjesto na ovosezonskim europskim tablicama. Ispred Nine nalaze se jedino svjetska rekorderka na 600m Britanka Keely Hodgkinson i izvrsna Švicarka Audrey Werro.

Ova neolimpijska disciplina u duljini od 600 metara trčana je u sklopu seniorskog mitinga nakon Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete u organizaciji Atletskog kluba Zagreb. Fantastičnu utrku izvrsno je povela Ninina trening-partnerica Kristina Dudek u ulozi „pacemakera“ i odvela Ninu do najboljeg rezultata karijere na 600m.

nina
Foto: Mihael Grabant

Ovaj rezultat samo je potvrda Ninine izvrsne forme i velikog uspona otkad se nalazi pod trenerskom palicom stručnjaka Igora Čordaša u Atletskom klubu Zagreb. Mlada Velikogoričanka ove je sezone već postala prvakinja Mediterana na 800m za mlađe seniorke, a samo tri dana nakon toga u Beogradu je istrčala 800m u vremenu od 2:05,12 čime se trenutno nalazi na desetom mjestu na tablicama Europe.

Nažalost, Prvenstvo Balkana u Istanbulu, jedan od glavnih ciljeva sezone na kojem se očekivala još jedna velika medalja, otkazano je nakon razornog potresa u Turskoj.

Međutim, Nina nastavlja natjecateljsku sezonu već u srijedu na prestižnom mitingu srebrne serije World Athletics Indoor Toura u Beogradu i do kraja sezone očekujemo još vrhunskih rezultata. (Ivan Vojnović)

nina
Nina s trenerom Igorom Čordašem i klupskim kolegom Ivanom Vojnovićem / Foto: Atletski klub Zagreb

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare