Ministar Branko Bačić obišao gradilišta na području Velike Gorice: Obitelj Đuran u ožujku useljava u novu kuću. Obnavlja se dvorac Lukavec

bačić
Foto: Matej Crnogaća

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić je po preuzimanju dužnosti najavio je da će mu prvi koraci biti obilazak terena i upoznavanje sa stvarnim stanjem procesa obnove. Danas je posjetio Veliku Goricu i okolicu te s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom održao radni sastanak.

– Definirali smo postojeću situaciju, korake i rokove. Vidljiv je napredak i izražavamo zadovoljstvo nakon svega što smo vidjeli i čuli. Najvažnije je da 27 obitelji koje su u kontejnerima do ove zime budu u čvrstim objektima – rezimirao je gradonačelnik Ačkar.

bačić

bačić

Nakon sastanka ministar je obišao radove na izgradnji prve zamjenske kuće na našem području, one obitelji Đuran u Mraclinu. Kuća je u visokom stupnju dovršenosti, a obitelj bi se u svoja četiri zida trebala useliti u ožujku. Gospođa Marina Đuran ne krije oduševljenje, ali i olakšanje.

– Jako smo veseli i puno nam to znači. Sad je već dvije godine da živimo u kontejneru; suprug, ja i dvoje djece. Djeca su pogotovo vesela i jedva čekaju da dobiju svoju sobu – izjavila je Marina Đuran.

bačić

Ministar Bačić potvrdio je da će do kraja listopada nastojati zbrinuti sve naše sugrađane koji su u ovom trenutku u kontejnerima.

– Idući tjedan ćemo u dogovoru s gradonačelnikom i Stožerom Civilne zaštite u Velikoj Gorici organizirati zajednički sastanak gdje ćemo sve upoznati s modelom stambenog zbrinjavanja. Zbog prijašnjeg zakona bilo je problema, nisu sređeni svi imovinsko-pravni odnosi, mnogo je prepreka u realizaciji. Zato se nadamo da će novi Zakon omogućiti tim ljudima rješavanje problema unatoč tome što možda nisu upisani kao vlasnici – pojasnio je ministar Bačić.

Nakon Mraclina, sljedeća je postaja bila dvorac Lukavec, koji je također opasan skelama i radovi su u punom jeku. Župan Plemenite opčine turopoljske Juraj pl. Odrčić ministra je kratko upoznao što dvorac Lukavec znači za Veliku Goricu i cijelo Turopolje. Vrijednost investicije je oko 500 tisuća eura. U procesu je i obnova, odnosno izgradnja nove škole u Dubrancu te obnova tornja Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u centru Velike Gorice.

bačić

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare