Sjajan završetak zimske sezone: Gorički maratonci ekipni pobjednici Samoborske zimske trail lige

zimske
Foto: Maraton klub VG

Trkači Maraton kluba Velika Gorica uspješno su završili dvije zimske lige, pobijedivši na Samoborskoj zimskoj trail ligi te na Zimskoj brdskoj ligi Japetić.

Za potvrdu ekipne pobjede na Samoborskoj zimskoj trail ligi bila je samo formalnost pojaviti se na posljednjem, jedanaestom kolu, održanom u subotu sa startom i ciljem kod Kleti Poljanica u Samoborskom gorju. Gorički trkači u deset kola izgradili su dovoljno veliku bodovnu prednost pa su na finalnom kolu, koje je proteklo u fašničkom raspoloženju, otrčali bez presinga na snježnoj i zaleđenoj stazi.

Nažalost, bilo je padova i ozljeda, među ostalima ozlijedila se i Kristina Terzić, ali utješila se na dodjeli nagrada jer je dobila medalju za drugo mjesto u kategoriji Ž45 na kratkoj 8-kilometarskoj stazi. Osim Kristine, na kratkoj stazi u subotu su bili Goran Novak i Nedjeljko Babić.

Pravu dominaciju trkači su pokazali na dugoj 15-kilometarskoj stazi. U subotu su Vedrana Janjić i Jasna Mikulić bila prva i treća u ženskoj konkurenciji, a u konačnom poretku lige su na prva dva mjesta. Vedran Planinšek bio je drugi na dugoj stazi, iza višestrukog prvaka Ambroža Rožmana.

Vedran zbog premalog broja nastupa nije bio u konkurenciji za generalni poredak, ali je zato Matej Janjić svojim četvrtim mjestom u subotu potvrdio konačno drugo mjesto u poretku lige. Hrvoje Mikulić bio je deveti u subotu, a Marijan Malčević jedanaesti. Hrvoje je ligu okončao kao drugoplasirani u kategoriji M45.

Vedrana Janjić i Vedran Planinšek proteklog su vikenda imali dvostruko slavlje. Naime, u nedjelju su otrčali finalno kolo Zimske brdske lige Japetić u kojoj su već ranije osigurali pobjede. Na stazi dugoj 11 kilometara, s više od 560 metara visinske razlike, Vedran i Vedrana dominirali su cijele sezone i zasluženo su osvojili zlatne medalje.

– Čestitamo svim članovima na odličnim rezultatima tijekom aktivne zime koja je poslužila kao dobra priprema za nastupajuće utrke, među kojima je prvi na redu Splitski maraton 26. veljače, na koji idemo s muškom i ženskom ekipom – poručili su iz Maraton kluba.

 

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare