Iako je morao biti u samoizolaciji mladić otišao u kupovinu u Lidl: Sudac ga kaznio novčanom kaznom

novčanom
Foto: Gorica.info

Sudac goričkog Prekršajnog suda kaznio je ovih dana 27-godišnjaka iz okolice Velike Gorice s novčanom kaznom od 80 eura (602,76 kuna). Sud je utvrdio da je mladić kriv jer je sredinom prosinca 2020. išao u Lidl u kupovinu iako mu je bila izrečena mjera samoizolacije zbog korone.

Time je počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ako u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude uplati dvije trećine (53,33 eura) sud će smatrati da je končana kazna u cjelini plaćena.

Muškarac mora platiti i trošak prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 25 eura (188,36 kuna) u roku od mjesec dana.

Okrivljenik je u svojoj pisanoj obrani priznao da se 17. prosinca 2020. nije pridržavao sigurnosne mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, izolacije u vlastitom domu te je izrazio žaljenje zbog počinjenog prekršaja.

Naveo je kako je trebao ići u nabavu hrane u Lidl, kako bi si kupio sve potrebne namirnice obzirom da nije znao da će imati covid i da će mu biti određena mjera samoizolacije od 16. prosinca 2020. U pisanoj obrani je istaknuo kako zna da je postupio nepromišljeno te da je trebao zamoliti nekoga da mu kupi i donese namirnice.

Molio je sud da prilikom izricanja kazne uzme u obzir njegove imovinske prilike, odnosno činjenicu da nema prihoda jer je nezaposlena osoba i ne prima nikakvu novčanu naknadu. Tražio je da ga se po mogućnosti oslobodi kazne ili barem ublaži što je više moguće novčanu kaznu i odredi plaćanje na rate obzirom da nema novčanih prihoda. Pravdao se kako je do sada nekažnjavan za isti ili sličan prekršaj te da nije imao namjeru nikoga zaraziti obzirom da je nosio i zaštitnu masku za lice, navodi se u presudi.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Antonio Palavestra
Antonio Palavestra
1 year ago

Sud je prestrog.Trebalo bi ponistiti presudu ili dozvoliti obrocno placanje.Samo mjesec dana za dvije trecine kazne,prekr atak rok.Koji zakoni,koje kazne,
koji sudovi…

Antonio Palavestra
Antonio Palavestra
1 year ago

Nadam se da kuzite ironiju u mom komentaru.