Humanitarna akcija za djecu Turske: Prikupljene higijenske potrepštine, odjeća i hrana. Na donacijama zahvalio i turski veleposlanik

Foto: FB

U humanitarnu akciju prikupljanja pomoći turskom narodu stradalom u potresu uključili su se brojni Velikogoričani. U subotu je VG Legacy od 10 do 14 sati prikupljao dječje pelene, dječju hranu i adaptirano mlijeko, dječju kozmetiku, kolica, dječju zimsku odjeću za djecu stradalu u potresu u Turskoj.

U svega nekoliko sati akcije prikupljena je velika količina različitih potrepštinama za djecu. Akcija je nazvana „Alie je život“ po djevojčici spašenoj iz ruševina.

U akciju se novčanom donacijom uključio i Grad Velika Gorica koji je donirao sredstva za za kupnju videolaringoskopa.

U Veliku Goricu u subotu je stigao turski veleposlanik Yavuz Selim Kıran kako bi se zahvalio na dobročinstvu Velikogoričana.

– Hrvatska je brzo odgovorila na poziv Turske za međunarodnom pomoći, na isti način na koji je naša zemlja reagirala na potres koji je pogodio Petrinju – poručio je veleposlanik Kiran.

Sva prikupljena humanitarna pomoć će uz pomoć turskog veleposlanstva biti prevezena u Tursku.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar uz zahvalu svima koji su se odazvali na poziv VG Legacya, kazao je da su građani još jednom pokazali svoje veliko srce.

– Pozivam sugrađane da sukladno svojim mogućnostima pomognu turskom narodu – rekao je Ačkar.

Predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus Richemberg podsjetio je kako je Turska bila među prvim zemljama koja je pomogla 2020. kada je potres pogodio Zagreb i Banovinu.

– Potres je pogodio područje na kojem živi 13 milijuna stanovnika. Broj poginulih povećava se svaki dan, a potres je utjecao na milijune ljudi koji ondje žive. Mnogi su izgubili krov nad glavom, posao i obitelj. U potresu su nestale cijele obitelji. Sada je vrijeme da se mi pokažemo u ovoj katastrofalnoj situaciji i pomognem turskom narodu – kazao Beus Richemberg te zahvalio Velikogoričanima koji su donirali potrebne potrepštine.

Dalija Zubek, predsjednica udruge VG Legacy najavila je da će akcija trajati sve dok bude potrebe i interesa građana za pomoći.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare