Na području Zagrebačke županije kreće sanacija 47 klizišta u vrijednosti 4,9 milijuna eura

klizišta
Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija osigurala je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU za sanaciju klizišta ukupne vrijednosti 4,9 milijuna eura. Riječ je o ukupno 47 klizišta koja će se sanirati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina. Ugovore s izvođačima radova potpisao je župan Stjepan Kožić, izvijestili su iz županije.

– S obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u šest grupa. Danas potpisujemo ugovore za pet grupa u vrijednosti 4,6 milijuna eura, a početkom ožujka bit će potpisan ugovor za posljednju grupu vrijedan 300.000 eura – rekao je Kožić.

Župan je istaknuo kako se ove godine u prometnu infrastrukturu na području Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU ulaže gotovo 64 milijuna eura.

Tako je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka krajem siječnja ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao ugovore za sanaciju 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara.

– Umjesto standardnih četiri klizišta godišnje, koliko si možemo priuštiti iz vlastitih sredstava, ove godine ćemo zahvaljujući sredstvima povučenim iz Fonda sanirati 82 klizišta. Pridodamo li tome ceste i mostove dolazimo do investicije koju sami ne bismo realizirali narednih 30 godina – pojasnio je Landeka.

Landeka je pozvao stanovnike županije da budu strpljivi zbog niza radova koji će podrazumijevati pojedinačna zatvaranja cesta i obilazne pravce. – Ovo je povijesna investicija i prilika koju su Zagrebačka županija i ŽUC iskoristili, a koja će znatno utjecati na kvalitetu lokalnih i županijskih cesta – istaknuo je Landeka.

U ime izvođača radova, direktor tvrtke Vodoprivreda Zagorje d.o.o. Tomislav Harapin istaknuo je kako je građevinska operativa spremna te da će već krajem ovog tjedna radovi početi istovremeno na više lokacija.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare