Važno upozorenje klijentima iz Zagrebačke banke: Ne reagirajte na ovo jer biste mogli pretrpjeti financijske gubitke…

zagrebačka banka
Foto: Gorica.info

Važno upozorenje stiglo je klijentima Zagrebačke banke, ali ono se odnosi na sve nas koji bismo mogli postati žrtvama sve učestalijih internetskih prevara.

Upozorenje Zagrebačke banke prenosimo u cijelosti:

U najnovijim zlonamjernim e-mailovima prevaranti pozivaju korisnike da skeniranjem QR koda pristupe stranici na kojoj trebaju ostaviti određene podatke kako bi ostvarili pravo na financijsku pomoć za stanovanje. Ne reagirajte na njih jer za posljedicu možete imati financijski gubitak.

Ne dijelite osobne podatke, kartične podatke, podatke o tokenu i kodove koje generira te aktivacijske ključeve za m-zabu neprovjerenim izvorima. Prevaranti će putem takvih poruka pokušati doći do Vaših osobnih podataka, širiti zlonamjerni softver, zloupotrijebiti Vašu karticu ili zloupotrijebiti Vašu m-zabu.

U nastavku pročitajte o dodatnim mjerama zaštite od prijevara.

Redovito pratite aktivnosti na svojem računu i karticama Putem mobilnog bankarstva uvijek možete provjeriti stanja i promete i znati ako dođe do sumnjivih aktivnosti. Uključite notifikacije koje će Vas obavijestiti svaki put kad se provede kartična transakcija.

Budite na oprezu kada se koristite javnim bežičnim internetom (Wi-Fi) Dok ste spojeni na javni Wi-Fi, nemojte pristupati osjetljivim aplikacijama poput mobilnog bankarstva. Ako imate izbor, uvijek se spajajte na sigurnu mrežu. 

Koristite se isključivo aplikacijama pouzdanih izvora za mobilno bankarstvo.

Očito su internetske prevare postale toliko česte da Zagrebačka banka već drugi puta u posljednjih mjesec dana šalje ozbiljno upozorenje klijentima.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare