Hrvatski autoklub poslao ozbiljno upozorenje vozačima: Pripazite u prometu i budite strpljivi jer su zimski uvjeti na brojnim cestama

snijeg
Kamere HAK-a pokazuju kakvo je stanje u prometu u Lici i Gorskom kotaru

Hrvatski autoklub poslao je jutros upozorenje vozačima zbog zimskih uvjeta koji su na snazi na većini kontinentalnih cesta. Kao što se i najavljivalo stigla je velika promjena vremena sa snijegom koji je ponegdje i obilan, a probleme stvara i jak vjetar.

Evo što je poručio Hrvatski autoklub:

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Karlovac i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državne ceste DC1 Karlovac-Udbina-Knin i DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Detaljan popis cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na interaktivnoj karti HAK-a.

Za sav promet zatvorene su:
– dionice autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (zbog vjetra-obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27) te Ogulin i Brinje u oba smjera, zbog prometne nesreće na 112. km. Obilazak je državnim cestama preko Oštarija i Modruša (DC42 i DC23);
– dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra);
– županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvoreni su:
– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
– dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku);
– Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;
– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
– državna cesta DC25 Gospić-Karlobag;
– Paški most;
– Krčki most.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare