Snijeg zadao pune ruke posla vatrogascima: Stabla padala na prometnice, oštetila električne i telekomunikacijske kablove

snijeg
Foto: FB DVD Kravarsko

Županijski centri 112 zaprimili su tijekom noći sa subote na nedjelju više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na kontinentalnom području, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije najviše je prijava bilo bilo zbog grane i stabala koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove.

Nadležne su službe na terenu i otklanjaju posljedice nevremena, navode iz Civilne zaštite.

Foto: FB DVD Kravarsko

Došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu na području Elektre Velike Gorice, koje je Elektra otklonila oko 4,20 sati te su svi potrošači dobili električnu energiju.

Više dojava o ispadima električne energije bilo je i na području Samobora, Zaprešića i Brezovice.

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica imala je nekoliko intervencija uklanjanja stabala koja su pala na prometnice.

– U Dubrancu smo dopremili agregat obitelji koja je ostala bez struje zbog medicinske opreme koja je potrebna čovjeku – kazao je Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica.

U nedjelju ujutro na intervenciju su izišli i vatrogasci DVD-a Kravarsko. – Nakon dojave izlazimo na  tehničke intervencije u mjestima Gornji Hruševec i Podvornica. Na intervencijama sudjelovala četiri vatrogasca s dva vozila – javili su iz DVD-a Kravarsko.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare