Mobilno reciklažno dvorište stiže u tvoj kvart: Donosimo raspored za idućih tjedan dana

mobilno
Foto: VG Čistoća

VG Čistoća krenula je s postavljanjem mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Prva lokacija je Lomnička ulica u Kurilovcu gdje građani u utorak, 7. ožujka mogu donijeti i odložiti otpad. Nakon toga, mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno iza Društvenog doma Rakarje (8. i 9. ožujka), a zatim seli na Pleso (10. i 13. ožujka).

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od 9 do 17 sati.

Mobilno reciklažno dvorište je namijenjeno razvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Prilikom predaje otpad mora biti razvrstan prema kategorijama. Ako otpad nije propisno razdvojen, radnik u reciklažnom dvorištu nije dužan preuzeti otpad.

U reciklažnom dvorištu odlažu se otpadni papir i karton te kartonska ambalaža, staklena ambalaža i staklo (boce, staklenke), metalna ambalaža, opasna i po tlakom (sprejevi, dezodoransi), električni i elektronički otpad (kućanski aparati i strojevi), glomazni otpad, plastična ambalaža, ambalaža i ostaci tvari s oznakama opasnosti (zapaljivo, otrovno, ekotoksično, itd. – boje, lakovi, otapala, kiseline, lužine, otrovi, ljepila, sredstva za čišćenje i druge opasne tvari iz kućanstva te onečišćena ambalaža), fluorescentne cijevi i fluokompaktne žarulje (samo čitave, ne razbijene!), akumulatori i baterije, jestiva ulja i masti, mineralna ulja i zauljena ambalaža, uljni filtri, tinte i toneri i sl.

U mobilno reciklažno dvorište ne smijete odlagati građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, drvena i plastična stolarija, građevinski materijali od azbesta i gipsa, šuta…) te opasni  otpad (zauljena ambalaža, motorna ulja, stari lijekovi, boje…).

Uz mobilno dvorište postavlja se i kontejner za glomazni otpad od 5m3 gdje korisnici mogu odložiti glomazni otpad iz kućanstva.

Raspored rada mobilnog reciklažnog dvorišta možete pogledati ovdje.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare