Podignuta optužnica protiv direktora zbog smrti dvojice radnika: Ugušili se u dubokom kanalu zbog odrona zemlje

kanalu
Vatrogasci su pokušali spasiti zatrpane radnike / Foto: Vatrogasci Novi Marof

Odron zemlje i blata zatrpao je i ugušio dvojicu radnika koji su radili u dubokom kanalu tijekom polaganja kanalizacijskih cijevi u mjestu Bela na varaždinskom području. Više od godinu i pol dana prošlo je od te strašne nesreće a Državno odvjetništvo ovih dana podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjeg direktora tvrtke u kojoj su bili zaposleni nesretni radnici.

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo direktora tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

– Kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina koje je izvodilo radove odvodnje oborinskih voda i kanalizacije, prilikom polaganja i spajanja plastičnih cijevi za kanalizaciju i odvodnju oborinskih voda na dno iskopanog kanala (dubine preko tri metra) u kojem je bila voda, postupio je protivno propisima o zaštiti na radu. Propustio je poduzeti zaštitne mjere za sprječavanje odrona i rušenja zemljanih naslaga s bočnih strana kanala postavljanjem odgovarajućih potpornih konstrukcija i kanalnih oplata – navode iz Državnog odvjetništva.

Uslijed navedenog propusta 15. srpnja 2021. došlo je do odrona zemljanih naslaga i blata s bočne strane kanala u trenutku kad su u kanalu bila dvojica radnika (1976. i 1999.). Odronjena zemlja i blato zatrpali su radnike koji su potom smrtno stradali zbog gušenja, pokazala je istraga.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare