Uhićena dvojica pljačkaša koji su iz trgovine u Velikoj Gorici iz frižidera ukrali više različitih prehrambenih proizvoda

dvojica
Ilustracija: Pixabay

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 35 godina koji su krali iz trgovina u Velikoj Gorici, Peščenici i Sesvetama najviše parfeme. Dvojica pljačkaša ukrali su robe u vrijednosti oko 3200 eura.

Policija ih sumnjiči da su zajedno počinili jedno kazneno djelo „krađa“ i kazneno djelo „teška krađa“ u pokušaju dok se sumnja da je 29-godišnjak počinio još devet kaznenih djela „krađa“.

– Sumnja se da je 29-godišnjak od 5. prosinca prošle godine do 19. veljače ove godine u devet navrata došao do trgovina na području Velike Gorice, Peščenice i Sesveta te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina bez da ih je platio – objavili su iz policije.

Također, sumnja se da se 18. siječnja 2023. godine u večernjim satima zajedno s osumnjičenim 35-godišnjakom osobnim vozilo marke „Opel” zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Ulicu Štefanovec na Maksimiru. Nakon izlaska iz vozila, pješice su prišli kući u vlasništvu 52-godišnjakinje te obili prozor. Nakon što su, u namjeri ulaska u kuću, prozor uspjeli otvoriti, uočio ih je član obitelji vlasnice kuće zbog čega su odustali od pljačke te se dali u bijeg.

Dvojac je dvadesetak dana kasnije, 2. veljače u poslijepodnevnim satima opet krenuo u pljačku. Tada su došli u trgovinu u Ulici Kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, gdje su iskoristili zauzetost zaposlenika trgovine, prišli rashladnim uređajima te otuđili više komada raznih prehrambenih proizvoda. Nakon što su te proizvode stavili u košaru za kupovinu, zajedno su, bez da su ih platili napustili prodajni prostor trgovine i udaljili se s mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare