Pritvoreno dvoje prevaranata koji su varali lakovjerne građane: Za skidanje uroka ženi uzeli 22.000 eura i zlatni nakit

prevaranata
Ilustracija: Pixabay

U istražnom zatvoru završili su 55-godišnji muškarac i 40-godišnja žena koji su osumnjičeni za više prijevara. Ovo dvoje prevaranata uspjeli su izvući gotovo 28.000 eura od lakovjernih građana. S prevarama su počeli još u siječnju 2019. a sve je potrajalo do veljače ove godine.

Prevaranti su od siječnja 2019. do veljače ove godine 54-godišnjaku lagali da će mu naći bračnu partnericu i za to mu uzimali novac.

Nesretni čovjek preko telefona je razgovarao s, kako je on mislio, svojom budućom suprugom, a zapravo je to bila osumnjičena 40-godišnjakinja.

Žena je obećala da će s njim sklopiti brak, te je tražila novac od njega, a on je u više navrata dao ukupno 5.810,00 eura. Osumnjičenici su taj novac zadržali za sebe.

Osumnjičena 40-godišnjakinja je od početka 2020. do kraja 2021. predstavljala se lažnim imenom i obećavala 57-godišnjakinji da će joj skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina. Zauzvrat joj je prevarena žena dala ukupno 22.000 eura i zlatni nakit, koji su osumnjičeni zadržali za sebe, navodi se u priopćenju Državnog dovjetništva.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora te je osumnjičenom 55-godišnjaku i osumnjičenoj 40-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare