Povodom 100. obljetnice izgradnje škole u Mraclinu: KUD Dučec organizirao radionicu za djecu. Učili su stvarati likovna djela od latica cvijeća

dučec
Foto: FB KUD Dučec

Povodom 100. obljetnice izgradnje škole u Mraclinu, KUD Dučec organizirat će različite radionice kako bi potaknuli druženja djece u prostorima KUD-a i proširili kulturne vidike.

Prva radionica pod nazivom toMAgo – čudesan svijet latica održana je u nedjelju 12. ožujka. Cilj je bio upoznati djecu s novom tehnikom slikanja, s kojom se dosad nisu susretali. Radi se o potpunoj ekološkoj tehnici, za koju je potrebno tek nekoliko suhih latica te malo kreativnosti. Radionicu je vodila Marija Igaly, koja je djetinjstvo provela u Mraclinu i bila učenica mraclinske škole.

dučec

Na radionici je sudjelovalo petnaestak djece iz područne škole koji se okušali u stvaranju likovnog djela od latica cvijeća. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Vlasta Šunko i Kata Jolić.

Sljedeći petak, 17. ožujka u večernjim satima na rasporedu je putopisno predavanje i radionica pisanja putopisa.

Predavanje će održati Damir Vujnovac, koji će djeci ispričati o životu njihovih vršnjaka u nama dalekim zemljama koji odrastaju u različitim kulturama.

– Na ovaj način širimo horizonte naših mladih mještana i učimo ih toleranciji i prihvaćanju različitosti. Aktivnim sudjelovanjem u radionici potičemo ih na kreativno razmišljanje i bilježenje zapažanja o svijetu oko nas – poručili su iz KUD-a Dučec.

dučec  dučec  

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare