Povlači se lijek koji koriste žene i muškarci za liječenje karcinoma i tumora: Pacijenti se trebaju javiti svom liječniku

lijek
Foto: Gorica.info

Iz ljekarni se preventivno povlači serija lijeka Decapeptyl Depot 3,75 mg prašak i otapalo za suspenziju za injekciju. Povlači se lijek serije U11386F, U11570C, U11571F i U15102E, objavili su iz Hrvatske agencije za lijekove.

Decapeptyl Depot koristi se u muškaraca za liječenje lokalno uznapredovalog ili metastatskog karcinoma prostate. Kod žena lijek se koristi za liječenje dobroćudnih tumora (mioma) maternice.

– Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni. Navedene serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na potencijalno kompromitiranu sterilnost igle uslijed djelomičnog oštećenja blister pakiranja za sterilne igle – navodi se u obavijesti iz Halmeda.

Na tržištu u Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost kao ni drugi lijekovi s djelatnom tvari triptorelinacetat.

Pacijenti koji koriste ovaj lijek trebaju se javiti svom liječniku kako bi dogovorili nastavak terapije, savjetuju iz Halmeda.

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare