Festival svjetla Zagreb: Svjetlosne instalacije promijenit će ulice, parkove, šetališta i građevine

svjetla
Foto: Festival svjetla Zagreb

Sve je spremno za ovogodišnji, peti po redu Festival svjetla Zagreb. U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera održat će se od srijede, 15. do nedjelje, 19. ožujka. Otvorenje festivala bit će u 19 sati kod Ljetne pozornice Tuškanac (Dubravkin put).

Ulice, parkovi, šetališta i građevine bit će prava platna na kojima će se mijenjati izgled, a za to će biti “odgovorni” umjetnici iz zemlje i inozemstva koji će “upravljati” i mijenjati scenografiju svojim razigranim djelima.

Tijekom pet dana trajanja Zagreb će pokazi svoje novo lice. Svjetlosne instalacije posjetitelje dočekuju na čak 28 lokacija u Gornjem i Donjem Gradu gdje će ih zasigurno impresionirati 33 atrakcije. Festival se širi na više lokacija s namjerom smanjenja gužvi i olakšavanja obilaska da svi kvalitetnije mogu uživati u čaroliji koja predstoji. Nove su lokacije park Ribnjak, Stara Vlaška, Kurelčeva ulica, Trg hrvatskih velikana, Trg žrtava fašizma, Dolac i Opatovina.

Svjetlosna priča “progovorit” će i poslati snažne poruke o suvremenom životu u neobičnim vremenima, kao i o kulturi. Najmlađi nisu zaboravljeni jer za njih su predviđene instalacije u parkovima i na šetalištima koje će ih odvesti u svijet igre, bajki, mašte i veselja koji će im zauvijek ostati u sjećanju.

– Bilježimo veliki interes stranih i domaćih umjetnika za Festival svjetla Zagreb te nas veseli da ove godine imamo četiri međunarodne suradnje iz Francuske, Italije, Nizozemske i Njemačke . Tu je i jedna domaća suradnja s partnerima iz Šibenika, a ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje – kazala je direktorica Turističke zajednice Zagreba, Martina Bienenfeld.

Svjetlosne atrakcije posjetitelji će moći besplatno obići svaki dan od 18 do 23 sata.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare