Direktor s računa firme podigao 323 tisuće eura: Radniku mjesecima nije isplaćivao plaću niti je plaćao doprinose

direktor
Ilustracija: Pixabay

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad direktorom firme sa zagrebačkog područja kojeg terete da je počinio više kaznenih djela. Gospodarskim zlouporabama, kroz pozajmice koje nikad nije vratio te podizanje veće sume novca za svoje potrebe, 47-godišnjak je oštetio poduzeće za više od 323 tisuće eura.

Policija osumnjičenog direktora također sumnjiči da nije radniku isplaćivao plaće te plaćao doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

– Osumnjičen je da je od 2016. do 2022. sa žiro računa poduzeća na ime pozajmica podigao više od 1,3 milijuna kuna, za što nije sačinio ugovore i definirao rokove vraćanja, a te pozajmice poduzeću nikad nije vratio. Tijekom 2021. i prošle godine u više je navrata sa žiro računa poduzeća podigao ukupno 124 tisuće kuna namijenjenih za materijalne troškove poslovanja poduzeća, no taj je novac zadržao za sebe – navode iz policije.

Šteta preko dva milijuna kuna

U policiji ga terete i da je zajedno sa 49-godišnjim državljaninom Srbije, koji je također direktor spomenutog poduzeća, od 2017. do 2022. više puta na bankomatu sa žiro računa te tvrtke podigao ukupno 996 tisuća kuna, koje su obojica protupravno zadržali za sebe.

Novcem poduzeća je protupravno plaćao troškove od ukupno 13 tisuća kuna, a osim gospodarskih zlouporaba, 47-godišnjak je kazneno prijavljen i zato što nije radniku isplaćivao plaću.

– U periodu od rujna 2021. do veljače ove godine, nije isplatio plaće u ukupnom iznosu od osam tisuća kuna bivšem zaposleniku, odnosno 47-godišnjaku sa šireg bjelovarskog područja, iako je poduzeće za to imalo raspoloživa novčana sredstva – kažu iz policije. U istom tom razdoblju nije mu plaćao mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Policija ga sumnjiči da je uz navedenog 49-godišnjaka zagrebačko poduzeće oštetio za više od 323 tisuće eura, o čemu je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Koja to “budala” radi 6 godna bez plaće?

Zadnji uredio 1 year ago by Ribničan