OŠ Eugena Kvaternika domaćin Međužupanijskog natjecanja iz vjeronauka: Sudjelovalo 25 ekipa

vjeronauka
Foto: OŠ Eugena Kvaternika

Osnovna škola Eugena Kvaternika bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja Vjeronaučne olimpijade. Sudjelovalo je 25 najboljih ekipa Zagrebačke nadbiskupije. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Trnjanska iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a treće OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba. Ekipa škole domaćina osvojila je šesto mjesto.

Tema ovogodišnje olimpijade bila je ,,Naša draga svetišta” autora Tomislava Krušlina.

– Ekipe su se počele okupljati od 9.30, a u 10 sati počeo je prigodni program otvorenja natjecanja. Himnu je na početku otpjevala vjeroučiteljica Ivana Zec, a prigodni program su vodili učenici, prošlogodišnji pobjednici Vjeronaučne olimpijade Laura, Mihael, Petra i Tia. Školski zbor otpjevao je pjesmu ,,Evo nas pred tobom Marijo” – javili su iz Kvaternika.

vjeronauka
OŠ E. Kvaternika predstavljali su Bruna, Elena, Gita i Toni

Gosti su se nakon natjecanja u pratnji vjeroučiteljice Marije Patrlj uputili u obilazak Velike Gorice uz prateće zanimljive priče o našem gradu. Posjetili su i Muzej Turopolja te Posjetiteljski centar Turističke zajednice.

– Bila nam je velika čast i zadovoljstvo ugostiti u našoj školi i gradu Vjeronaučnu olimpijadu koja se održava već 50 godina. Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli organizaciji i provedbi ovog događaja – poručili su iz OŠ E. Kvaternika.

vjeronauka

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare