Erasmus+ projekt Škola održive budućnosti: Predstavnice Gimnazije sudjeluju na edukaciji u Turskoj

erasmus
Foto: Gimnazija Velika Gorica

Gimnazija Velika Gorica sudjeluje u projektu Erasmus+ Škola održive budućnosti kroz koji profesori prolaze različite eduakcije u inozemstvu. Upravo je u tijeku jedna takva edukacija u Turskoj na kojoj su ravnateljica dr.sc. Brankica Žugaj i pedagoginja Olieta Horvat Kardoš.

To je već četvrti tim koji je sudjeluje na edukaciji, kažu iz Gimnazije Velika Gorica.

– Naše predstavnice sudjeluju u tečaju pod nazivom Our Eco-schools te obrađuju teme recikliranja, kurikuluma eko-škola, strategija za sadnju biljaka na prostoru škole, podizanja svijesti učenika o funkcioniranju eko-škola i načina na koje škole doprinose životu. – navode iz Gimnazije.

erasmus

Stečeno znanje nakon edukacija u inozemstvu profesori prenose svojim učenicima koji sudjeluju u brojnim akcijama kojima se podiže svijest o zaštiti okoliša.

Učenici volonteri, pod vodstvom profesorice Ane Leder, sudjeluju u humanitarnoj akciji ,,Ubaci čep za skupi lijek!” kojom se pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Humanitarnom akcijom prikupljaju se plastični čepovi čijom prodajom Udruga pribavlja potreban novac koji koristiti za kupnju skupih lijekova za liječenje oboljelih od raka.

U suradnji s velikogoričkim izviđačima učenici su se uključili i u projekt CO2mpensating by planting koji ima za cilj smanjenja štetnih emisija ugljičnog dioksida. Jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih metoda za smanjenje proizvedenih emisija CO2 i neutralizacije ugljičnog otiska je sadnja stabala. Tisuću odraslih stabala godišnje može pohraniti, odnosno nadoknaditi, čak do 25 tona ugljičnog dioksida.

S izviđačima su u proljeće prošle godine gorički gimnazijalci sudjelovali u akciji pošumljavanja šume Marča na području Kloštar Ivanića.

Vjerujemo da će i nakon ove eduakcija u Turskoj pokrenuti neki novi projekt u goričkoj Gimnaziji.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare