Čitatelj Gorice.info snimio divlje odlagalište otpada kod Sajmišta: Kako napokon riješiti jedno od najvećih divljih smetlišta u Velikoj Gorici?

divlje smetište
Carstvo smeća na prostoru oko Sajmišta i Reciklažnog dvorišta / Foto: Čitatelj Gorice.info

Šetao sam u subotu oko 17:20 kod Reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici i vidio da je netko neodgovoran istovario dva kauča pokraj ulaza. Reciklažno subotom radi do 16 sati, što znači da je taj naš neodgovorni sugrađanin trebao doći samo malo ranije i odložiti taj stari namještaj na za to predviđenom mjestu. Ispričao nam je to čitatelj Gorice.info kojeg je još više šokiralo ono što je vidio nastavljajući šetnju oko Sajmišta.

– Samo stotinjak metara dalje stanje je još gore. Uz makadamsku cestu, koja prolazi uz ogradu Sajmišta i izlazi na novouređeno križanje Horvatove i Kirinčićeve, vjerojatno je najveće divlje odlagalište otpada u Velikoj Gorici. Kanal uz tu makadamsku cestu prepun je raznog smeća – od automobilskih i traktorskih guma, preko stare odjeće i obuće, do namještaja. Sve je prepuno plastičnih vreća punih smeća. I tamo je bačen neki stari kauč iz nečijeg doma – opisuje divlje smetište čitatelj Gorice.info.

Na toj se lokaciji gomila i građevinski otpad, a očito ploča koja zabranjuje odlaganje otpada nikoga previše ne dira.

Grad Velika Gorica pokrenuo je projekt u kojem mobilne kamere snimaju one koji neodgovorno i neovlašteno bacaju smeće u prirodu na području našeg grada. Ova lokacija uz Sajmište trebala bi biti stalno pokrivena tim kamerama, predlaže naš čitatelj.

Za takvo neovlašteno odlaganje otpada propisane su kazne od 20.000 do čak 100.000 kuna. Dakle, novca od naplaćenih kazni za bacanje smeća na toj lokaciji sigurno ne bi manjkalo…

To divlje odlagalište povremeno čiste djelatnici VG Čistoće, a čišćenja se prihvate i volonteri iz okolinih ulica. Problem se, međutim, sustavno ne rješava već godinama.

Čitatelj Gorice.info sve je to fotografirao kako bi se i vi mogli uvjeriti što sve bacaju naši sugrađani u prirodu, i to praktično uz Reciklažno dvorište u kojem mogu besplatno i bez ikakvog problema odložiti taj otpad.

Evo fotografija:

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
2 months ago

Uz cestu Lazina Čička – Bapče, zatim obilaznica pored dijela Kosnica – Domovinski most , kad padne list se vide hrpe smeća i otpada po šumarcima uz te ceste, a uz sve bezobraznike, to bacaju i “poduzetnici” koji se oglašavaju za odvoz istog uz slogan “obratite nam se sa povjerenjem”. Svatko “uhvaćen” bi trebao platiti cjelokupno čišćenje cijelog kraja (plus kazna i plus zatvor), ali baš svatko. To su započeli “domaći ljudi”, a onda su se u njih ugledali i svi “došljaci”. Truju zemlju od koje žive. Pored Lazine Čičke su cigani zauzeli parcele i napravili smetlišta. Gdje su komunalni… Read more »

Suzy
Suzy
2 months ago

Oko reciklažnog dvorišta zaista treba postaviti kamere, nema drugog načina da se ovaj problem riješi. To smeće nisu dovezli iz Čakovca ili Vrbovca, to su sve ostavili naši susjedi, kojima je najlakše utrpati sve u automobil i onda izbaciti. pored ceste