Pijani vozač koji je prošao kroz crveno svjetlo mora na obavezno liječenje od alkoholizma

alkoholizma
Foto: Pixabay

Mladom vozaču koji je vozio pijan i prošao kroz crveno svjetlo, sud je uz novčanu kaznu odredio i mjeru obaveznog liječenja od alkoholizma.

Tako je odredio Prekršajni sud koji je 22-godišnjeg vozača kaznio i novčanom kaznom te mu zabranio vožnju automobila na mjesec dana.

Zagrebačka policija objavila je u utorak kako je vozač zaustavljen nakon što je oko 2 sata u noći u Heinzelovoj ulici prošao kroz crveno svijetlo na semaforu.

– Dolaskom do raskrižja s Planinskom ulicom, vozač je prošao na crveno svijetlo na semaforu nakon čega su zaustavili policijski službenici. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,38 promila – kazali su iz policije.

Sljedećeg dana, na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu nesavjesni vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.810 eura, izrečena mu je zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije  u trajanju od mjesec dana te zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti-alkoholizma.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare