Povlači se poznati Plivin lijek za olakšavanje disanja: Pacijenti ga trebaju prestati koristiti i javiti se svom liječniku

disanja
Foto: Pixabay

Pliva povlači seriju lijeka Salbutamol za olakšavanje disanja zbog sumnje u neispravnost proizvoda. U suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi se povlačenje serija 15015321, 15000522, 15018422, 15036222 i 15036322 ovog lijeka.

Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine pacijenata. Navedene serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na dobiveni rezultat za mikrobiološku čistoću izvan granice specifikacije u pojedinim pakiranjima lijeka prilikom provjere stabilnosti u dugoročnim uvjetima, izvijestili su iz Hrvatske agencije za lijekove.

Na tržištu u Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije lijeka Salbutamol Pliva 5 mg/ml otopina za atomizator, no odobren je i dostupan drugi lijek s istom djelatnom tvari različite jačine i farmaceutskog oblika, koji nije obuhvaćen navedenim povlačenjem.

Pacijenti koji posjeduju serije lijeka Salbutamol Pliva 5 mg/ml otopina za atomizator pozivaju se da lijek prestanu koristiti, da ga vrate u ljekarnu te da se obrate svojem liječniku radi nastavka terapije, kao i u slučaju bilo kakve zabrinutosti.

U Hrvatskoj nije zaprimljena nijedna prijava sumnje na nuspojavu uz predmetne serije lijeka koja bi bila povezana s navedenom sumnjom u neispravnost.

HALMED će nastaviti pratiti sigurnost primjene navedenog lijeka te će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena, poručili su iz Hrvatske agencije za lijekove.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare