Gorički klub mladih i Gradska knjižnica organizirali Večer poezije: Najboljima uručene prigodne nagrade

poezije
Foto: Gorički klub mladih

U Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica održana je prva Večer poezije koju su organizirali Gorički klub mladih (GKM) i knjižnica. Na Večeri poezije čitala su se najbolja djela koja su pristigla na natječaj koji su zajedno organizirali GKM i knjižnica. Pristiglo je više od 40 radova, što pojedinačnih, što zbirki, a najbolje je odabrao žiri u kojem su bile spisateljica Darija Žilić, Anamarija Horvatinčić iz Gradske knjižnice te Sara Kajgana Raga iz Goričkog kluba mladih.

Djela su stigla iz Velike Gorice, okolice, ali i Rijeke, Stubice, Sunje, Siska, pa čak i iz Zadra. Žiri je dobio prikaz svih djela, anonimno, i odabrao tko im je najbolji. Prva nagrada pripala je Mateji Blažinić s djelom „Ni smela povedati“, druga je otišla u ruke Valentine Petre Eterović Buble za djelo Pučišća: Pjesma o rastanku, a treću nagradu dobio je Tin Fresl za „Reinkarnaciju“.

Svi su osvojili prigodne nagrade koje je pripremila knjižnica i GKM, promotivnu torbu, knjige te poklon bonove u knjižari.

Eterović Buble i Fresl imali su priliku pročitati svoje radove pred publikom, no Blažinić se zbog bolesti nije mogla pridružiti..

Na Večeri poezije svi koji su bili voljni imali su priliku čitati svoja djela publici, a iz organizacije pohvaljuju i ističu koliko su sretni što su se mnogi i odvažili.

Jako nam je drago da je bio toliki odaziv, a po prvi puta ovo organiziramo. Najljepši dio svega je to što su posjetitelji i autori bili zaista svih generacija – od djevojčice od devet godina, srednjoškolaca, studenata, odraslih i umirovljenika. Ovakvo događanje s ovakvim odazivom samo je pokazalo koliko ni godine, ni ništa drugo nije bitno koliko to da se zajedno družimo, podržavamo i dijelimo iskustva te ljubav prema pisanoj riječi – kazala je Katarina Drvodelić iz Goričkog kluba mladih koja je ujedno bila i moderatorica događaja.

poezije

Ističe i kako im je iznimno drago što je na događanje stigla i autorica iz Zadra koja je u jednom danu došla u Veliku Goricu i vratila se nazad. Naravno, iz Knjižnice su je nagradili prigodnim poklonom zbog takvog pothvata. Osim radova autora koji su slali svoja djela na natječaj, publici su se predstavili i dobro poznati autori Darija Žilić, koja je ujedno bila u žiriju, te Zlatko Majsec sa svojom slam poezijom.

Organizatori ističu kako je ovo tek prva Večer poezije u nizu, a da iduće godine možete očekivati još više posjetitelja i još bolju atmosferu. Za sve one koji vole poeziju i pisanje, a nisu se imali priliku uključiti, pozivaju da se uključe u Facebook grupu VG Književnost.

 

poezije  poezije.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare