Supermaraton „od Kaptola do Kaptola“ trči se u nedjelju: Sudjelovat će čak 103 trkača i trkačice iz Hrvatske i susjednih zemalja

supermaraton
Foto: Zagrebačka županija

U najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 46. međunarodnom atletskom supermaratonu „Od Kaptola do Kaptola“ sudjelovat će čak 103 trkača, najavljeno je na konferenciji za medije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 26. ožujka, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

– Drago nam je da Zagrebačka županija već dugi niz godina financijski podržava ovu vrijednu sportsku manifestaciju – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Prema rezultatima i ulaganjima naša županija ima posebno mjesto na sportskoj karti Hrvatske. Po izdvajanju u sport smo vodeća županija u Republici Hrvatskoj. Samo ove godine smo za tu namjenu osigurali 1.200.000 eura, imamo preko 20.000 aktivnih sportašica i sportaša u svim granama sporta, a kada tome dodamo i niz škola i sportskih dvorana koje smo izgradili u proteklih 20 godina, jasno je da posebnu pažnju posvećujemo sportu – rekao je Kolarec.

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak.

– Utrka je jako zahtjevna, kako organizacijski, tako i za trkače koji će istrčati ovu trasu. Maratonci se mjesecima pripremaju za ovu utrku, prijavljeno ih je više od 100 – rekao je Pirak dodavši da je za sve natjecatelje i posjetitelje pripremljen bogat vikend program.

Supermaraton je prepoznat kao važna turistička manifestacija stoga smo pripremili brojne gastronomske, sportske i glazbene sadržaje, istaknuo je Pirak.

Prijave na maraton bile su otvorene do 20. ožujka. – Imamo 103 prijave, a natjecatelji nam stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Otprilike je pola naših natjecatelja, pola iz drugih zemalja, a natjecatelji su podijeljeni u pet dobnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću Grada Čazme.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare