Tradicionalna uskršnja izložba radova učeničkih zadruga: Svoje radove predstavili i gorički zadrugari

zadrugari
Foto: Zagrebačka županija

Tradicionalna uskršnja izložba radova učeničkih zadruga održana je u četvrtak u prostorijama Zagrebačke županije. Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga pokazali su umijeće izrade ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, ali i uzgoja cvijeća i biljaka.

– Naša dvorana za službene sastanke dvaput godišnje, jednom uoči božićnih i jednom uoči uskršnjih blagdana, pretvara se u izložbeni prostor za naše najmlađe, naše kreativce iz učeničkih zadruga – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec prilikom obilaska zadrugara.

– Zagrebačka županija ponosna je na rad 5200 zadrugara koji kroz svoje radove pokazuju inovativnost i kreativnost, ali i njeguju tradiciju i baštinu svojeg kraja – naglasio je Kolarec dodavši da je Zagrebačka županija jedina županija u Hrvatskoj koja svake godine organizira Dan učeničkih zadruga te jedina županija čiji zadrugari njeguju međunarodnu suradnju.

Na području županije registrirane su 43 učeničke zadruge od čega četiri u srednjim školama, dvije u Centrima za posebnu skrb i 37 u osnovnim školama, a koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj učenika.

U obilasku zadrugara sudjelovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

zadrugari

zadrugari

zadrugari

zadrugari

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare