Godišnja Skupština Zajednice športskih udruga: Pratimo 20 različitih sportova u koje je uključeno više od 7.000 članova

godišnja
Foto: ZŠUGVG

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je bilo nazočno 48 ovlaštenih predstavnika klubova s pravom glasovanja od ukupno 52 člana te članovi Nadzornog i Etičkog odbora.

Na Skupštini su bili nazočni Neven Karas, zamjenik gradonačelnika i Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, javili su iz Zajednice.

Financijsko izvješće za prošlu godinu predstavio je predsjednik Zajednice Goran Kovačić.

– Financijsko izvješće sadržava realizaciju Programa javnih potreba u sportu Grada Velike Gorice za 2022. godinu, kroz sufinanciranje 52 punopravne članice Zajednice. Broj članica Zajednice sportskih udruga, od 1. siječnja ove godine povećan je za dvije punopravne članice, to su Nogometni klub Velika Mlaka 1947 i KSL Grif – kazao je Kovačić.

Glavni tajnik Zajednice Darko Blažinčić istaknuo je kako je Zajednica pratila aktivnosti 20 različitih sportova u koje je uključeno oko 7.000 članova od čega je oko 3.372 natjecatelja mlađih od 18. godina i 1.278 starijih od 18. godina te 256 trenera koji rade sa sportašima na treninzima i natjecanjima na otvorenim i zatvorenim prostorima pojedinačnih i kolektivnih sportova.

Auto karting kluba Velika Gorica izbrisan iz članstva Zajednice

Na skupštini je donijeta i odluka o brisanja iz članstva Zajednice, Auto karting kluba Velika Gorica zbog neispunjavanja zakonskih obaveza za 2022. godinu iz potpisanog ugovora i nedostavljanja propisane zakonske dokumentacije za udrugu.

Neven Karas, zamjenik gradonačelnika pohvalio je racionalno i uspješno poslovanje u prošloj godini i potpunu realizaciji programskih područja prema svim članicama. Posebnu pohvalu i čestitku upućujem Zajednici za trošak sredstva koji idu u korist svojih članica u iznosu od 95 % što je zaista rijetkost u Hrvatskoj u poslovanju. Grad izdvaja dodatnih 3 milijuna kuna na podmirenje troškova funkcioniranja sporta kroz plaćanje energenata i uređenja sportskih igrališta te je i to znatan troška za izdvajanja u sportu, a s time će se nastavit i daljei. Planira se izgradnja sportske dvorane – balona i sredstva za ovu namjenu planirana su za 2023. godinu te vjerujem da će se potpuna izgradnja i opremanje završiti kroz dvije godine. Činimo sve i vjerujemo da će se i izdvajanja koja idu kroz Zajednicu povećati u vremenu koje je pred nama jer velikogorički sportaši to i zaslužuju – kazao je Karas.

Predsjednik Zajednice još jednom je istaknuo veliki doprinos Zajednice športskih udruga proglašenju Velike Gorice Europskim gradom sporta u 2023. godini što je pokazatelj uspjeha velikogoričkog sporta i sportaša u svim područjima djelovanja.

– Svi smo uvjerenja kako će ova prestižna titula donijeti novi zamah velikogoričkom sportu i već planiramo niz aktivnosti na razini Grada kojima će se tijekom 2023. obilježiti ovo prestižno priznanje. Ovime naš grad, kao i svi sportaši dobivaju jedno novo mjesto i jednu novu dimenziju, zbog čega smo svi neizmjerno sretni – kazao je Kovačić.

 

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare