Još jedan vozač ostao bez svog automobila: Pijan i bez položenog vozačkog prošao kroz crveno i skrivio prometnu nesreću

crveno
Foto: Policija

Pijani vozač koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, prošao kroz crveno svjetlo te skrivio prometnu nesreću, na sudu nije dobro prošao. Sve se dogodilo još sredinom siječnja, a postupak je tek sada završen.

Kako je izvijestila policija, u nedjelju, 15. siječnja oko 17.15 sati 56-godišnjak je u Zagrebu od utjecajem alkohola od 1,28 promila i bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka Horvaćanskom cestom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrgovići gdje je promet upravljan semaforima, vozač je prošao na znak upaljenog crvenog svijetla zbog čega je i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Daljnjim postupanjem policajci su utvrdili da 56-godišnjak kod sebe nema ni osobnu iskaznicu te je zbog počinjenih prekršaja uhićen, a zatim prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 13 dana.

Kažnjen je i novčanom kaznom od 1.200 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci po stjecanju prava na upravljanje.

Uz izrečenu zatvorsku i novčanu kaznu te zabranu upravljanja, sud je 56-godišnjaku izrekao i zaštitnu mjeru trajnog oduzimanja osobnog automobila marke Citroen Xsara zagrebačkih registarskih oznaka u korist Republike Hrvatske.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare