Od sljedeće školske godine: Roditelji će izostanke učenika s nastave pravdati kroz sustav e-Dnevnik

izostanke
Arhivska fotografija: Gorica.info

Učitelji i nastavnici razrednici, koje roditelji svakodnevno zasipaju porukama, vjerojatno će malo odahnuti zbog još jedne novine. Od sljedeće školske godine komunikaciju s roditeljima moći će ostvariti kroz e-Dnevnik, bez potrebe korištenja drugih kanala. Umjesto preko Viber i WhatsApp poruka, SMS-ova, e-maila ili uživo u školi, roditelji školaraca od iduće školske godine izostanke svoje djece moći će opravdati kroz e-Dnevnika, piše Jutarnji list.

Razrednici su posljednjih godina sve opterećeniji komunikacijom s roditeljima učenika tijekom i izvan radnog vremena, bilo da je riječ o najavi izostanka ili bilo kojoj temi koju roditelj ili skrbnik ima potrebu razjasniti s razrednikom.

Pritom je dio roditelja naviknut na komunikaciju s razrednikom putem SMS-a, drugi dio preko mobilnih aplikacija, a neki putem maila. Na razredniku je, naravno, da “pohvata” sve poruke.

Ako je učenik bolestan više od tri dana, koliko roditelj ima pravo sam opravdati, po sadašnjoj je praksi dužan razredniku dostaviti liječničku ispričnicu.

U školama potvrđuju da sve manji broj roditelja donosi ispričnice u školu, budući da je nepisano pravilo postalo da ispričnice šalju e-mailom ili kroz poruke dostavljene na privatni mobitel razrednika.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju kako im je ideja takvu praksu prebaciti u e-Dnevnik, tako da će Carnet u e-Dnevnik implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika, piše Jutarnji list.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare