Umjetnička škola Franje Lučića slavi svoj dan: Koncertom u Pučkom učilištu oduševili publiku

Foto: Marta Horvat

Povodom dana škole, Umjetnička škola Franje Lučića ovoga tjedna organizirala je tri prigodna koncerta. Jedan od njih održan je u srijedu navečer u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Koncert je otvorio zbor osnovne škole skladbama “Dona nobis pacem” i ” Vois  sur ton chenin” te “Double trouble”. Dirigenti su bili Ivana Dalić i Jan Naglić inače oboje polaznici ove škole.

lučića

Program je nastavio zbor srednje škole koji je među četiri izvedene skladbe izveo i jednu autora po kojemu je škola dobila ime, Franje Lučića naziva “Tekla voda”. Osim Jana Naglića, zborom je ravnala i Ivana Stepinac. Klavirska pratnja zborašima bila je prof. Ana Šedlbauer koja je ujedno pripremila zborove za ovaj svečani koncert.

lučića

Uslijedio je nastup Nike Žerjav na flauti i Ane Murković na gitari skladbom “Libertango”.

lučića

Kako zvuči “Legenda” dočarao nam je kvintet violončela (Lea Butina, Adriana Peher, Terezija Krčelić Rabadan, Gita Kozina te Iva Marjanović).

Za čuveni “A je to!” čuli su i stari i mladi, ali za razliku od animiranih aktera oktet gitara je zvučao savršeno, baš kako i priliči ovoj prigodi, a izveli su upravo spomenutu skladbu, i oduševili prisutnu publiku, ne samo sviranjem nego i prigodnim outfitom. U oktetu su zasvirali Nikola Čunčić, Ema Lesinger, Mihael Karas, Patricija Lukinić, Marija Šporčić, Helena Primorac, Viktor Benedetti te Ana Murković, a pripremio ih je prof. Luka Stipanov.

A da nema proslave bez harmonike, i to dobro znamo. Na repertoaru su se našle tri skladbe “Largo”, “Besame mucho” te “City moments”, a orkestrom je ravnao prof. Igor Jugec.

Mali puhački orkestar je sve samo ne mali, no prof. Marko Požgaj kao i svi nastavnici ove škole radi sjajno s mladim glazbenicima. To se to čulo i prigodom izvedbe dvaju skladbi “Activity” te “Grandfather’s clock”.

Koncert je završio nastupom mješovitog orkestra, također pod ravnanjem prof. Požgaja skladbom “Instant concert”.

A da je ovo bio sve, samo ne instant koncert, pokazao je pljesak oduševljene publike. Ponosnih majki, očeva, braće i sestara, djedova i baka i ostalih koji su došli podržati  polaznike Umjetničke škole Franje Lučića koji su pokazali svoje znanje i umijeće pjevanja i sviranja.

Ako ste propustili ovaj, nemojte to učiniti s trećim koncertom koji je najavljen za četvrtak u Dvorani Galženica s početkom u 19,30 sati kada će nastupiti solisti.

lučića

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare