I ove godine Debatni klub Velika Gorica plasirao se na državno natjecanje koje će se održati u svibnju

debatni
Foto: Debatni klub VG

Debatni klub Velika Gorica ponovno se plasirao na državno natjecanje. Nakon održanog Kontinentalnog županijskog natjecanja u Ekonomskoj školi Velika Gorica, stigli su rezultati i popis ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje iz debate.

Ove godine, Debatni klub je s ekipom DKGVG 4 osvojio ukupno četvrto mjesto i tako se plasirao na državno natjecanje. Marta Crnogaća, Gabriela Golub i Dario Jurič natjecat će se u svibnju u Rijeci i to na tezu Ovaj dom bi zabranio daljnji razvoj AI tehnologije (npr. ChatGTP, DALL-E 2…). Uz to će se održati i ad-hoc teze koje će saznati tek na samom natjecanju.

– Sada nas čeka puno priprema, učenja, informiranja i vježbanja. Marta, Dario i Gabi su odličan tim koji se jako dobro slaže, ali su i pojedinačno odlični govornici. To pokazuje i činjenica da su na prošlim natjecanjima bili na samom vrhu tablice najboljih govornika natjecanja. Posebno trebam napomenuti kako su se Marta i Dario ove godine po prvi puta tek susreli s debatom, a Gabi je tek ove godine krenula na natjecanja. Rezultati su više nego odlični – kazala je Katarina Drvodelić, voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica.

Podsjećamo, Debatni klub Velika Gorica dio je Goričkog kluba mladih već šest godina te okupljaju srednjoškolce s područja cijelog grada i okolice. Uz to postoji i Debatni klub za osnovnoškolce koji je ove godine također postigao dobre rezultate s obzirom na to da je ovo prva godina djelovanja.

Posljednje dvije godine Debatni klub Velika Gorica sudjelovao je na državnom natjecanju s ekipom koju su sačinjavale Alma Beriša, Karla Barić i Klara Zima.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare