Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo natječaj: Evo koje uvjete trebate imati i što još trebate napraviti ako želite postati policajac ili policajka

policajac
Izvor: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 350 polaznika / polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka u školskoj godini 2023./2024. Prijave su se počele primati početkom ovog tjedna a mogu se podnijeti do 15. kolovoza.

U objavi MUP-a ističe se kako će program obrazovanje početi najranije 25. rujna 2023. godine. Policajci i policajke koji završe obrazovni program primat će se u radni odnos u MUP-u (u policijske uprave, odnosno u ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije) sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke RH koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

– imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
nemaju navršenih 28 godina na dan 25. rujna 2023.,
– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
– ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
– osobno su dostojni za obavljanje policijske službe,
nisu članovi političke stranke.

Kandidati i kandidatkinje koji se prijavljuju na natječaj dužni su priložiti:

– popunjen obrazac prijave na natječaj, koji se može naći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova ili u policijskim postajama,
presliku svjedodžbi svih razreda srednje škole,
presliku svjedodžbe završnog ispita ili mature ili presliku svjedodžbe o državnoj maturi ili presliku svjedodžbe o završnom radu,
dokaz prava prednosti pod jednakim uvjetima pri upisu (preslika rješenja odnosno potvrde o priznatom statusu na koji se kandidat/kandidatkinja u prijavi poziva; pripadnici nacionalnih manjina nisu u obvezi dostavljati dokaz o nacionalnoj pripadnosti).

Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
Uprava za ljudske potencijale
Zagreb, Ulica grada Vukovara 33,
s naznakom „za natječaj“.

Kandidati / kandidatkinje koji ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, neće se smatrati kandidatom / kandidatkinjom prijavljenim na natječaj.

Sve detalje koje trebate znati želite li postati policajac ili policajka pročitajte OVDJE.

Zanimljivo je da je MUP prije dvije godine također raspisao isti natječaj, ali je tada tražio 200 policajaca i policajki više nego ove godine.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare