Mladi košarkaši otvorili obnovljeno igralište u Rakarju koje mogu koristiti svi građani

igralište
Foto: FB

Obnovljeno kombinirano igralište u Rakarju prvi su i službeno isprobali mladi gorički košarkaši iz KK Gorica i KK Velgor. Igralište se osim za košarku može koristiti za odbojku i mali nogomet.

S košarkašima je na igralištu pored Gradske sportske dvorane zaigrao i gradonačelnik Krešimir Ačkar. Najavio je kako će se u blizini izgradit sportski balon. Priprema dokumentacije je pri kraju, nadam se kako ćemo iduće godine u ovom vrijeme imati još jedne terene za loptačke sportove – kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je rekao kako je zadovoljan kada vidi moderna igrališta koja privlače mlade sportaše.

Pozvao je sve generacije da koriste igralište.

– Igralište je otvoreno za sve, a vi draga djeco nemojte nikada odustati od sporta. Svi mi koji smo se bavili sportom shvatili smo što je timski duh, što je pobjeda, kako se nositi s porazom i pobjedom u svojoj emociji i tako primijeniti sport na sve svoje životne situacije – poručio je Ačkar. Najavio je kako će u svim gradskim četvrtima pokušati izgraditi igrališta kao što je ovo u Rakarju.

Podsjetimo, na igralištu je postavljena nova podloga, dva koša te iscrtan teren za rukomet, odbojku i mali nogomet. Vrijednost radova bila je oko 40 tisuća eura.

Igralište je obnovljeno zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Naime, Grad Velika Gorica prijavio se na natječaj koji je raspisalo ministarstvo. Dobiveno je 30 tisuća eura što je omogućilo obnovu ovog dotrajalog igrališta kojeg koriste brojni stanovnici ove i susjednih četvrti.

igralište

igralište   igralište

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare