Na Zagrebačkom velesajmu učenicima osmih razreda predstavljaju se obrtničke i strukovne škole

obrtničke
Foto: Zagrebačka županija

Zagrebački obrtnički sajam i ove godine predstavlja učenicima osmih razreda obrtničke i strukovne škole. Sajam organizira Obrtnička komora Zagreb, u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom i Gradom Zagrebom pod sloganom „Upoznaj struku i živi od svojih ruku“.

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 5 u dva dana sajma svojim programima predstavljaju se 22 škole strukovnih zanimanja iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, gdje zajedno s obrtnicima prezentiraju gotovo 80 obrtničkih djelatnosti i zanimanja.

– Brojni obrtnici, kao i učenici srednjih strukovnih škola, posjetiteljima pokazuju nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu – rekao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, ističući kako je uvjeren da će se velik broj mladih odlučiti upisati neku od strukovnih škola.

obrtničke

U ime Zagrebačke županije otvorenju sajma u srijedu je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako u posljednje vrijeme raste interes za upis strukovnih zanimanja u školama na području naše županije, no isto tako brojni gospodarski subjekti vape za radnom snagom.

– U tijeku su radovi na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti kojim postavljamo temelje strukovnom obrazovanju kako bi učenici iz škola izašli spremni za tržište rada, a ovaj sajam izvrsna je prilika da iz prve ruke vide što im nude strukovne škole – rekao je Kolarec.

Očekuje se kako će dvodnevni sajam posjetiti gotovo pet tisuća učenika koji će se na ovaj način upoznati s programima obrtničkih i srednjih strukovnih škola, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

obrtničke

obrtničke

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare