Prijem u županiji: Zamjenik župana Ervin Kolarec nagradio srebrnu karatisticu Sadeu Bećirović

karatisticu
Foto: Zagrebačka županija

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je i prigodno nagradio samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor. Sadea je nedavno osvojila srebrnu medalju u ekipnoj kategoriji na Prvenstvu Europe u španjolskoj Guadalajari, izvijestili su iz županije.

– Ovo je izuzetno velik uspjeh, Sadea Bećirović je i sportašica godine u Zagrebačkoj županiji za 2022. godinu, i aktualna prvakinja Hrvatske te joj se na ovaj način želimo zahvaliti na njenim rezultatima i želimo joj dati punu podršku – rekao je Kolarec.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata. – Da bismo došli do ovako sjajnih rezultata koji nas smještaju u sam vrh sportske karte Hrvatske bitno je ulagati u infrastrukturu – rekao je Kolarec.

U županiji postoji više od 200 sportskih objekata, au ovoj godini iz županijskog proračuna za sport je namijenjeno 1,2 milijuna eura.

karatisticu

– Velika je stvar biti drugu godinu zaredom u finalu Europskog prvenstva, pogotovo za nas pošto smo mlade – rekla je Bećirović zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša. Naime, hrvatska ženska karate reprezentacija u prvom je kolu pobijedila Srbiju, zatim su prošle velesilu Tursku, a u polufinalu su pobijedile jednu od najjačih reprezentacija Francusku. U finalu su, nažalost, poražene od Njemačke 0:2.

– U pojedinačnoj konkurenciji sam došla do četvrtfinala gdje sam izgubila od puno iskusnije natjecateljice. Iako je ostao žal za pojedinačnom medaljom, vjerujem da me uz ovakav rad u klubu i ovakvog trenera i uz podršku obitelji koja je uvijek uz mene tek čekaju velike stvari – najavila je Bećirović koja uz profesionalno bavljenje sportom studira i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Sadein trener Darko Šimunec izrazio je vjeru da će Sadea nastaviti postizati ovako sjajne rezultate.

– Prva prilika je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti u listopadu gdje se nadamo ekipnoj medalji, a ‘pucamo’ i na onu pojedinačnu – sportski se izrazio Šimunec te zahvalio na Županiji i Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije na potpori.

karatisticu

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije obratio se predsjednik Vladimir Bregović koji je čestitao Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata.

– Zajednica teži tome da sportaši iz Zagrebačke županije nemaju potrebu odlaziti u Zagreb ili strane klubove, nego da sve za svoj sportski razvoj dobivaju tamo gdje su se počeli baviti sa sportom – rekao je Bregović.

karatisticu

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare