Imao je 22 negativna prekršajna boda i vozio: Sud 53-godišnjaku trajno i bez naknade oduzeo Mercedes

oduzet
Ilustracija: Pixabay

Iz policije sve češće stižu informacije o vozačima kojima je sudskom presudom trajno oduzet automobil zbog upornog kršenja prometnih propisa. Tako su iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili o slučaju u kojem je 53-godišnji vozač ostao bez Mercedesa. Vozača su prošle godine u veljači u Zaprešiću zaustavili policijski službenici tijekom nadzora prometa.

– Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljena 22 negativna prekršajna boda.

Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje vozila jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa – naveli su iz policije.

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora od 15 dana, koju je vozač i izdržao. Presudom mu je također trajno i bez naknade oduzet osobni automobil marke Mercedes.

Tu je odluku potvrdio Visoki prekršajni sud u Zagrebu, a kako je presuda postala pravomoćna, Mercedes je trajno oduzet i bez naknade u korist Republike Hrvatske.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare