Bogati program u mjesecu mladih i obitelji: Festival igranja, Revija dječjih nošnji, FIFA obiteljski turnir, Zborovanje izviđača Hrvatske…

mladih
Foto: FB VG Fest

Turistička zajednica Velike Gorice poziva građane da se uključe u brojna događanja koja će se održati tijekom manifestacije Svibanj – mjesec mladih i obitelji. Ova manifestacija organizira se po prvi puta u našem gradu nizom različitih događanja, a tu je i tradicionalni VG FEST – festival urbane kulture i kreativnog nereda.

Festival igranja, Revija dječjih nošnji, FIFA obiteljski turnir, izložbe “Turopoljska podgutnica” i „Obiteljska priča“, Zborovanje izviđača Hrvatske i Festival vještina za život, Otvorenje Plazma Sportskih igara mladih, veliki koncert grupe Zabranjeno pušenje, radionice i druge aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša u organizaciji Upravnog odjela za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša… samo je dio onog što očekuje naše sugrađane i goste ovoga svibnja.

Subota 13. svibnja – 9.45 sati  Prostor oko Muzeja Turopolja – Magic Leon

Pobjednik 9.sezone Supertalenta stiže u naš grad – početak vikenda uz originalne i najnovije čarolije.

10 – 12 sati Prostor oko Muzeja Turopolja – Festival igranja

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta. Tom prilikom djeca će s roditeljima moći zaigrati različite igre.

11 sati Centar za posjetitelje Velike Corice

Otvorenje izložbe radova iz projekta Zelena optika na temu „Turopoljska podgutnica i fotografija na temu „Obiteljska priča“

Stručni žiri će odabrati fotografiju koja će biti izrađena kao razglednica Turističke zajednice Velika Gorica, a autora će nagraditi s dvije ulaznice u Rimske terme.

11.30 sati Centar za posjetitelje Velike Corice – Čvenk s Augustom Šenoom

Interaktivna interpretacijska šetnja u parku oko Muzeja Turopolja (u 12h) i radionica za djecu sa Augustom Šenoa u glavnoj ulozi (u 11.30h).

Nedjelja 14. svibnja

 14 – 18 sati Pak Plemenite općine turopoljske – Fifa obiteljski turnir (2 VS 2)

Za sve ljubitelje videoigre koja vas virtualno vodi u nogometnu magiju stiže odlična vijest – po prvi put, u suradnji s GEEK CLUBR organiziramo FIFA23 obiteljski turnir. Iako je naglasak stavljen na parove iz kruga obitelji, na turnir se možete prijaviti i s najboljim prijateljem. Pobjednici će dobiti originalni dres Hrvatske nogometne reprezentacije i šest Poklon bon za cijelodnevni ulaz u saune i kupanje u Rimskim termama.

17 sati Prostor oko Muzeja Turopolja – Revija dječjih narodnih nošnji hrvatske

Sudjeluju: Zajednica kulturno umjetničkih udruga GVG (KUD Nova Zora, KUD Mičevec, KUD Gradići, KUD Stari grad Lukavec, KUD Dučec, OSS Buševec, FA Šiljakovina, KUD Ščitarjevo i KUD Čiče) i  FA Turopolje. Moderatori: Tomislav Miličević, Gordana Kovačić.

Revija tradicijskog ruha ima cilj što bolje osvijestiti mlade prema tradiciji i baštini, očuvanju starog ruha kao dijelu tradicionalne baštine koju su nam ostavili naši preci u nasljeđe. Često čujemo kako su upravo folkloraši hodajući muzeji koji nas svojim nastupima vraćaju u ljepotu prošlih vremena. Ovom se revijom želimo barem na trenutak vratiti u prošlost, oživjeti vrijeme naših predaka i pokazati samo mali djelić bogatstva Lijepe Naše.

 Petak 19. svibnja

11 sati Park dr. Franje Tuđmana – Svečano otvorenje 27. Plazma sportskih igara mladih

Grad Velika Gorica ima čast biti domaćin otvorenja najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka godine do kraja kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova, od malog nogometa ulične košarke, rukometa i odbojke, preko tenisa i stolnog tenisa do odbojke na pijesku, šaha, graničara i atletike.Program će voditi Ana Radišić i Frano Ridjan.

19. – 21. svibnja Park dr. Franje Tuđmana

Zborovanje izviđača Hrvatske
Gorica domaćin je 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, godišnjeg nacionalnog okupljanja izviđača iz svih krajeva Lijepe naše. Ove će se godine, od 19. do 21.svibnja više od 1000 mladih izviđača okupiti u središtu V. Gorice i odmjeriti svoja znanja i vještine u različitim izviđačkim i sportskim disciplinama. Izvršni organizator 14. Zborovanja izviđača Hrvatske je velikogorička Turopoljska udruga skauta „Tur“, koja ovom prigodom slavi 30 godina svog neprekidnog rada s djecom i mladima V. Gorice.

Subota 20.5. Festival vještina života

Osim 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, drugi po redu Festival vještina za život okupit će niz organizacija i institucija koje provode programe izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja usmjerene razvijanju vještina za život te samostalnosti kod djece i mladih. Festival vještina centralna je aktivnost kampanje Vještine za život – Putokaz za bolji svijet, koju su 2022. godine pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Manifestacije se održavaju u suorganizaciji i s pokroviteljstvom Grada Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velika Gorica.

19.-21. svibnja Park dr. Franje Tuđmana

VGFEST – Festival urban ekulture i kreativnog nereda

Bliži nam se jubilarno, 10., izadnje VG FEST-a, festivala urbane kulture i kreativnog nereda koji će u Parku dr. Franje Tuđmana, od 19. do 21.svibnja okupiti sve one željne dobre zabave, plesa, zanimljivih radionica i igara za djecu i odrasle, dobrih predstava, koncerata i glazbe!

Posjetitelji će moći uživati u raznim kreativnim, sportskim, plesnim i ekološkim radionicama, radionicama zmajarenja ili oslikavanja lica, naučiti ponešto o ekologiji i recikliranju, saznati koja su to blaga jadranskog podmorja na istoimenoj izložbi na 4 kotača, kupiti knjige po povoljnim cijenama u sklopu akcije „Euro plati knjigu uhvati“ a vrhunac ovog festivala zasigurno će biti veliki koncert grupe Zabranjeno pušenje koji nas očekuje u subotu 20. svibnja u 20.30h sati.

mladih

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare